Nieuwsbrief april 2022

  • Gelderse Vallei

Vogelgriep in Barneveld - Lunteren

kippen-24

In de Gelderse Vallei zijn op dit moment een aantal uitbraken van vogelgriep geweest. Veel pluimveehouders weten intussen wel waar zij informatie vandaan kunnen halen. AVINED en de NVWA informeren redelijk goed wat we wel en niet mogen. Ook wij als pluimveeteam proberen vragen die van de leden komen te beantwoorden, of problemen waar ze tegenaan lopen op te lossen. Daar waar we zelf geen oplossing of antwoord hebben, leggen we deze vragen bij de landelijke bestuurders neer, en proberen zo spoedig mogelijk een antwoord te geven.

Wanneer jullie dan ook tegen problemen aan lopen, laat het ons dan weten zodat we dit door kunnen geven aan andere bestuurders. Ook is het van belang dat we op blijven letten of hobbymatig gehouden pluimvee afgeschermd, of opgehokt zit. Ga eventueel zelf de discussie aan of laat het ons weten zodat wij de discussie aangaan.

Op onze eigen bedrijven is hygiëne nog steeds een belangrijk punt. Ga bij jezelf eens na over punten zijn die je kan verbeteren. Handig hulpmiddel daarbij is de hygiëne check op de site van AVINED,  log daarna in op mijn AVINED, daar kan je de check vinden. 

In de appgroep Pluimvee van onze afdeling worden de actuele berichten gedeeld en gemeld. Nog niet aangesloten? Meld je aan!