Sjaak van der Tak na afscheid bij Gelderse Vallei met fotocanvas onder de arm naar huis

  • Gelderse Vallei

Of hij het leuk zou vinden om bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gelderse Vallei te zijn, was de inhoud van het appje dat de lokale voorzitter Wim Brouwer aan Sjaak van der Tak stuurde. ‘Voor jou doe ik dat’.

Dat was het antwoord van de oud-voorzitter van LTO.

Het kenmerkt de hechte band die de LTO Noord-afdeling Gelderse Vallei heeft met de landelijke oud-voorzitter. De oorsprong daarvan gaat terug naar 2021, toen het beruchte ‘kaartje van Van der Wal’ bekend werd. 

Leden die onder Brouwer vallen, waren gedupeerd door de stikstofkaart. ‘Het was direct duidelijk dat het goed was om de lijntjes kort te houden. En zo had ik al snel Sjaaks nummer in mijn telefoon.’

Een memorabel moment was het gezamenlijke optreden op het actiepodium in Stroe. ‘Op 22 juni 2021’, zo staat in Brouwers geheugen gegrift. Een foto daarvan heeft Van der Tak op canvas meegekregen.

Verder kreeg Van der Tak als eerste een speldje van Taboer uitgereikt door LTO Noord-bestuurder Fije Visscher. Een speldje voorzien van een ‘R’ in een spraakwolkje, zoals ook in het Taboer-logo is verwerkt. Ook Jacco van der Tak, ‘de zoon van’ en burgemeester van Barneveld, viel die eer te beurt.

Daarnaast lieten de Gelderse gedeputeerde Harold Zoet (BBB) en Brouwer zich het kleinood opspelden. ‘Te zot voor woorden dat het moet, maar heel goed dat het er is’, zegt laatstgenoemde over de inzet van Taboer op het vlak van mentale gezondheid.

Bron:

Nieuwe Oogst