‘We mogen heel blij zijn met onze nieuwe LTO-voorzitter’

  • Gelderse Vallei
  • Regio Oost
  • Gelderland

‘Een fantastische dag’, zo omschrijft afdelingsvoorzitter Wim Brouwer van LTO Noord Gelderse Vallei het werkbezoek van onder meer de nieuwe LTO Nederland-voorzitter Ger Koopmans en de burgemeester en een wethouder van Barneveld aan ‘zijn’ afdeling.

Gelderse Vallei bezoek Ger Koopmans

Het werkbezoek begon met een rondleiding over de kalverhouderij van Brouwer. ‘Ook twee mensen van regio Foodvalley en vier mensen van ons bestuur waren daarbij’, legt Brouwer uit.

Na een eerste kennismaking en een goed gesprek, stond na zessen voor Koopmans, regiovoorzitter Bert Zandman en het voltallige afdelingsbestuur, de tafel gedekt bij Kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. Daarna was het haasten naar Lunteren, waar zo’n 80 LTO Noord-leden van de afdeling Gelderse Vallei en een aantal omliggende LTO Noord-afdelingen stonden te popelen om kennis te maken met de nieuwe LTO Nederland-voorzitter. ‘Heel waardevol dat we een kennismaking met onze nieuwe voorzitter op deze manier konden faciliteren’, blikt Brouwer terug.

‘Overdag kregen wij al een goed beeld van Ger. Ik ben echt positief verrast. We mogen heel blij zijn met onze nieuwe voorzitter. Het is een scherpe man met een duidelijke eigen mening. Hij heeft hart voor de sector en zet zich volledig in voor boeren en tuinders.’ Dat werd tijdens de ledenavond ook meer dan duidelijk. ‘We hebben het vooral over de mestcrisis gehad en de belangenbehartiging door LTO.’

Bron:

Tekst: Sandra Kuiper, Nieuwe Oogst | Foto: Niek Stam