Terugkijken webinar: dit is wat je kunt doen in lastige tijden

  • Voor de mens achter de ondernemer
  • LTO Noord
  • Ondernemerschap
  • LTO Noord Vrouw en Bedrijf

De manier hoe we omgaan met of reageren op moeilijke omstandigheden, is voor iedereen verschillend. Sommigen zonder zich af, terwijl anderen juist behoefte hebben aan zorg en steun. Er zijn ook mensen die graag over hun ervaring praten, terwijl weer anderen de neiging hebben om hun hoofd in het zand te steken.

Ondanks deze verschillen doorlopen mensen vaak wel bepaalde fasen wanneer ze geconfronteerd worden met heftige gebeurtenissen zoals verplichte onteigening, kwijtraken van grip op het bedrijf, verlies van perspectief, een dierbare of gezondheid.

Dat vertelden Dik Veefkind (agrarisch coach, trainer en mediator voor agrarisch ondernemers) en Marie-José van de Ven (psycholoog en vrijwilliger bij Zorg om Boer en Tuinder) dinsdagavond 26 maart tijdens een TABOER-webinar onder leiding van Helma Vermuë (voorzitter LTO Vrouw en Bedrijf) over omgaan met tegenslag, verlieservaringen, verdriet en gevoelens van rouw. 

Lees verder 

TABOER is een initiatief van LTO Noord en Zorg om Boer en Tuinder. Zit je ook in een onzekere situatie of zie je iemand in je directe omgeving worstelen met deze onzekerheid? Praat erover. TABOER biedt als onafhankelijk loket een luisterend oor en helpt bij het vinden van passende zorg. Je staat er niet alleen voor. TABOER spreekt jouw taal. Praten helpt!