Het vernieuwde platform van 'Boer zoekt Boer' is live

  • Voor de volgende generatie

LTO Noord lanceert, samen met NAJK, LLTB, ZLTO en Rabobank het vernieuwde platform van Boer zoekt Boer. Het ‘oude’ principe van Boer zoekt Boer, maar dan in een nieuw jasje. Met deze livegang kunnen overdragers en potentiële opvolgers bij een buitenfamiliaire overname nog makkelijker met elkaar in contact komen.

Boerderijeducatie kinderen overall

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden of een samenwerking aan willen gaan, zonder zicht op een agrarisch bedrijf. Met het initiatief ‘Boer zoekt Boer’ biedt  NAJK, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord begeleiding bij buitenfamiliaire bedrijfsovernames. De afgelopen jaren hebben al meerdere bedrijfsoverdragers en opvolgers elkaar gevonden en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Met het platform dat sinds 1 mei  live staat, kan dat nu nóg makkelijker!  

Hulp bij buitenfamiliaire bedrijfsovername

“Een bedrijf overdragen of overnemen is een complex proces en gaat niet van vandaag op morgen”, legt Coen van den Bighelaar, dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille bedrijfsovername, uit. “Helemaal bij een buitenfamiliaire bedrijfsovername is het belangrijk dat de boer en potentiële opvolger elkaar goed leren kennen. Het vernieuwde portal helpt hen daarbij!”. Door een account aan te maken via boerzoektboer.najk.nl kan er deel worden genomen aan het online platform.

Kleine bijdrage, groot resultaat

Om het gebruikersgemak hoog te kunnen houden wordt er jaarlijks een bedrag van €75,- geïncasseerd bij gebruik van het platform. Projectleider Marjan Holtland is enthousiast over de verbeteringen van het platform: "We kijken er ernaar uit om op ons vernieuwde platform nog meer positieve matches en succesvolle samenwerkingen te zien ontstaan!"