Voor de volgende generatie

Met het programma Voor de volgende generatie werkt LTO Noord – sámen met jonge boeren en tuinders - aan perspectief voor een toekomstbestendige sector, met een vaardige en weerbare nieuwe generatie agrarische ondernemers.

Met het programma Voor de volgende generatie werkt LTO Noord – sámen met jonge boeren en tuinders - aan perspectief voor een toekomstbestendige sector, met een vaardige en weerbare nieuwe generatie agrarische ondernemers.

Over dit programma

LTO Noord is er voor agrarisch ondernemers gedurende álle fases van hun ondernemerschap: starten, ondernemen en stoppen. Met het programma Voor de volgende generatie richt LTO Noord zich op de specifieke behoeften van jonge ondernemers. We willen de beschikbare innovatiekracht en bevlogenheid van jonge ondernemers tot waarde brengen voor de sector. Dat doen we samen mét de nieuwe lichting agrariërs. Want om visies te vormen voor de toekomst is het van belang om in gesprek te zijn mét de toekomst. 

Activiteiten in dit programma:

  • Jongerenadviesraad, om het geluid van jonge leden te laten weerklinken in álle lagen van de vereniging
  • Activiteiten met een sterke focus op thema’s als duurzaam ondernemerschap en bedrijfsopvolging
  • Intensieve samenwerking met de provinciale AJK’s
  • Faciliteren van deelname aan innovatielabs, leiderschaps- en ondernemerschapstrainingen
  • Gastlessen voor het agrarisch onderwijs

Dit betekent het voor jou als deelnemer

Met dit programma helpen we jou als jonge ondernemer om je stem te laten horen in de belangenbehartiging. We bieden projecten, een netwerk, producten en diensten aan die jou ondersteunen bij het ontwikkelen van je ondernemerschapsvaardigheden en je bedrijf.

Dit betekent het voor de agrarische sector

Op die manier werken we aan een duurzame toekomst voor de sector.

Dit betekent het voor de samenleving

We doen dit in het belang van ons allemaal. Samen werken we aan oplossingen voor maatschappelijke opgaves, zodat er ook voor de volgende generatie gezond, betaalbaar en duurzaam voedsel en groen van Nederlandse bodem beschikbaar is.

_16B9199

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen wij allemaal, voor ons allemaal.