Akkerbouw
De Nederlandse akkerbouw onderscheidt zich door vakmanschap, innovatie en efficiëntie. Hierdoor levert de sector een bijdrage aan de wereldwijde voedselproductie.
De Nederlandse akkerbouw onderscheidt zich door vakmanschap, innovatie en efficiëntie. Hierdoor levert de sector een bijdrage aan de wereldwijde voedselproductie.
De Nederlandse akkerbouw onderscheidt zich door vakmanschap, innovatie en efficiëntie. Hiermee levert de sector een bijdrage aan de wereldwijde voedselproductie.
De meer dan 11.000 akkerbouwers telen gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en uien. Teelten die juist zo goed groeien in Nederland. Maar het klimaat verandert en er wordt steeds meer van telers gevraagd op gebied van plantgezondheid en biodiversiteit.
Akkerbouw is de leverancier van voedsel voor mens en vee, voor ons allemaal. Maar ook van vezels en specifieke inhoudsstoffen voor medicinale of speciale gezondheidstoepassingen. Bovendien wordt de productie van biomassa gezien als oplossing in de strijd tegen de uitstoot van broeikasgassen. Akkerbouw staat kort gezegd voor food, feed, fiber en fuel.
Verzilting betekent dat zout water binnendringt in gebieden waar normaal zoet... |
Bodemkwaliteit gaat over de gezondheid, structuur en vruchtbaarheid van de... |
Vezelteelten, zoals vlas, hennep en miscanthus, bieden leden de kans om op... |
Blijf up-to-date met het laatste nieuws voor jouw agrarische bedrijf via de LTO Dichtbij app.
Word lid van LTO Noord en versterk je positie in de agrarische sector. Meld je nu aan!