|||

Flevoland

Flevoland is een agrarisch topgebied! Drooggemaakt om voedsel te produceren en ruimte te bieden aan ondernemers in de land- en tuinbouwsector. Flevoland behoort tot de beste landbouwgebieden ter wereld: zeer vruchtbare grond, goede ontwatering, rechte kavels en een hoog opbrengend vermogen. Inmiddels maakt Flevoland onderdeel uit van de Randstad en zijn doelstellingen uitgewerkt op het gebied van wonen, werken en infrastructuur. 

Ondanks deze ruimteclaims is de agrarische sector nog altijd veruit de grootste grondgebruiker. Flevoland telt ruim 1800 agrarische bedrijven die een productiewaarde van ruim € 1,0 miljard genereren. De akkerbouwsector is beeldbepalend in Flevoland maar alle agrarische sectoren zijn in Flevoland aanwezig, waaronder de melkveehouderij, fruitteelt, bollenteelt en glastuinbouw. Deze sectoren zorgen voor een veelkleurig palet aan gewassen in een open en weidse polder.

Michielsen

Arnold Michielsen

Voorzitter provincie Flevoland

Neem contact op

Nieuwe visie regio west:
voor en door de leden!

Met de zeven hoofddoelen en vijf merkbeloften van LTO Noord als uitgangspunt, komen wij in West-Nederland als volgt op voor de belangen van onze meer dan 10.000 leden boeren en tuinders uit alle 18 sectoren die we in ons land kennen

Lees meer

Sluit u aan bij het LTO Noord netwerk en word nu lid

Meer informatie over het lidmaatschap? Neem vrijblijvend contact met ons op.