Webinar: POC on tour 22 december

  • Akkerbouw en vollegrondsgroenten

Als afsluiting van de POC tour komt POC nog één keer bij u terug in de vorm van een Webinar. In het ‘Webinar POC tour’ zullen wij de aardappeltelers meenemen in de aardappelmarkt. Wij gaan in op het belang van de POC, de aardappelmarkt zelf, de werking van de beurzen en de mogelijkheden van de POC binnen de vernieuwde mededingingswetgeving.

Akkerbouwer-31

Lobby in Brussel

Een erkend PO zoals de POC, is vrijgesteld van de kartelwetgeving en valt onder het agrarisch recht. Deze mogelijkheid is in 2018 beschikbaar gekomen, mede door jarenlange lobby van LTO in Brussel, door een wetswijziging in de EU, heeft de POC als eerste Nederlandse PO in 2020 een erkenning gekregen van de Nederlandse overheid waardoor dit voor hen mogelijk is. De POC mag aanbod bundelen (tot wel 80% van het areaal), mag prijsafspraken met fritesverwerkers maken, mag marktbevorderende uitspraken doen, mag gezamenlijk product uit de markt halen en aan areaalsturing doen. Dit zijn allemaal zaken die een belangenbehartigingsorganisatie niet mag vanwege kartelwetgeving.

Webinar

Als afsluiting van de POC tour komt POC nog één keer bij u terug in de vorm van een Webinar. In het ‘Webinar POC tour’ zullen wij de aardappeltelers meenemen in de aardappelmarkt. Wij gaan in op het belang van de POC, de aardappelmarkt zelf, de werking van de beurzen en de mogelijkheden van de POC binnen de vernieuwde mededingingswetgeving. Ook laten wij ons licht schijnen op de eerste contractprijzen die voor 2023 inmiddels bekend zijn en laten onze visie hierop los en wat dit gaat betekenen voor de aardappelmarkt. De doelstelling is om in 2025 70% van de telers de verenigen en op die manier een machtig ketenblok vormen richting de kapitaalkrachtige afnemers. Ook gaan we in op de plannen die we tot 2025 hebben om de POC tot een professionele daadkrachtige organisatie te laten uitgroeien. 

Aanmelden webinar: https://pocnederland.webinargeek.com/poctour