Jumbo volledig omgeschakeld naar 1 ster Beter Leven kip

  • Pluimveehouderij

Maandag 12 september kwam supermarktketen Jumbo met het nieuws naar buiten dat vanaf dat moment al het verse kippenvlees bij Jumbo voorzien zal zijn van minimaal 1 ster Beter Leven keurmerk.

pluimveehouder-133

In het persbericht heeft Jumbo het over een samenwerking met Nederlandse pluimveehouders die zich richt op de lange termijn.
Kees de Jong, voorzitter LTO Pluimveehouderij/NOP: “Mooi nieuws dat Jumbo kiest voor de korte keten van Nederlands product. Daarnaast positief dat we goed met elkaar in overleg zijn. Vanuit Waardecreatie in Ketens gaan ketenpartijen het gesprek met elkaar aan, waardoor afspraken gemaakt zijn die interessant zijn voor de pluimveehouder, verwerker en de supermarkt. Ook Jumbo benadrukt specifiek deze samenwerking in haar berichtgeving”.

Gesprekken met supermarkten

In de vleeskuikensector wordt veel gesproken over de omschakeling naar 1 ster BLK. De meeste Nederlandse retailers hebben aangekondigd deze omschakeling te maken. Daarover moeten concrete afspraken worden gemaakt tussen vleeskuikenhouders en slachterijen, die vervolgens weer aan supermarkten leveren. 

“In de afspraken die zijn  en worden gemaakt zal de komende tijd aandacht moeten zijn voor de bouwkosten en de energieprijzen. Deze prijzen zijn namelijk enorm gestegen en passen in een overleg hoe daarmee om te gaan in de keten.”, vervolgt De Jong.