Servicepunt Interactie met de samenleving

Zorg jij voor verbinding met de samenleving? Zoek je contact met burgers? Maar kom je er niet helemaal uit? Het Servicepunt van LTO Noord helpt met professionele ondersteuning of een bijdrage. Wij helpen je met je idee voor interactie met de samenleving.

Zorg jij voor verbinding met de samenleving? Zoek je contact met burgers? Maar kom je er niet helemaal uit? Het Servicepunt van LTO Noord helpt met professionele ondersteuning of een bijdrage. Wij helpen je met je idee voor interactie met de samenleving.

 

Voor wie is het servicepunt? 

Heb je een plan of idee om interactie tussen boeren, tuinders en de samenleving te organiseren? Afdeling van LTO Noord of niet? Het maakt niet uit, wij helpen je hier graag bij! Laat het ons weten via onderstaand contactformulier. Vragen? Onderaan de pagina vind je de veelgestelde vragen, maar neem ook gerust contact met ons op via servicepunt@ltonoord.nl.

 

Ben jij de volgende?

Veel afdelingen en groepen boeren en tuinders zijn bezig met het gesprek met de samenleving. Laat je inspireren.

Theaterspektakel

In een grote tent op het platteland werd het verhaal verteld van het boerengezin van Sanne. Met het Servicepunt werd het project ondersteund.

Ondersteuning lammetjesdag

Boerderij Galesloot organiseert ieder jaar lammetjesdag, waarbij altijd heel veel kinderen op de stal afkomen. LTO Noord gaf ondersteuning aan dit evenement.

Wandelroute over platteland

Tijdens een wandeling kan je meer leren over de gewassen, historie en cultuur. LTO Noord hielp bij de tekst en vormgeving.

Flyers voor streekroute

15 boeren in Zeewolde maakten een route langs streekproducten, Rondje Rechtstreeks. LTO Noord maakte het logo, folders en een puzzel.

Bouwen van een website

Boeren van Nederland organiseerde een debat over Interactie met de samenleving. LTO Noord bouwde een website voor hen.

Hoorspel over maaltijd

Van Riek tot Vork laat boer en burger samenkomen tijdens een maaltijd, met geluiden en opnames over de herkomst. LTO Noord hielp bij het project en de aftermovie.

Waarom dit servicepunt?

Als LTO Noord voeden we de trots van de sector. We vinden het allemaal belangrijk dat de sector verbonden blijft met de samenleving voor een breed draagvlak. Dat de samenleving de sector kent en waardeert. Alleen met échte interactie tussen boeren, tuinders en de samenleving kunnen we (schijnbare) tegenstelling overwinnen en verbinden.

Om dat voor ons allemaal te bereiken werkt LTO Noord met een programmatische aanpak aan interactie met de samenleving. Eén van de activiteiten binnen dit programma is het ondersteunen van boeren en tuinders die allemaal zelf interactie opzoeken met de samenleving. Dat willen we doen door goede ideeën te ondersteunen van initiatieven gericht op de interactie met de maatschappij en afdelingen van LTO Noord door middel van een servicepunt.

Om ons heen zien we diverse initiatieven en afdelingen die regelmatig met creatieve ideeën de samenleving willen bereiken. Soms lopen goede ideeën vast door gebrek aan slagkracht, ervaring of geld. LTO Noord wil helpen om de impact van initiatieven en afdelingen te versterken. Dat draagt bij aan het imago van de sector. Het imago van ons allemaal. Vul hiervoor het aanvraagformulier in.

Servicepunt: Interactie met de samenleving

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal.