Aanmelding symposium 600 jaar Grootslag

Op vrijdag 17 november wordt in Bovenkarspel een symposium gehouden '600 jaar Grootslag en de toekomst van West-Friesland'. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

vollegrondsgroenteteelt-124

Op vrijdag 17 november wordt in Bovenkarspel een symposium gehouden '600 jaar Grootslag en de toekomst van West-Friesland'. Aanmelden kan via onderstaand formulier.

 

Het landelijk gebied staat momenteel onder aanzienlijke druk, wat directe invloed heeft op onze voedselproductie. Als gemeenschap staan we voor cruciale keuzes: moeten we voedsel blijven importeren, vertrouwen op overmatig gebruik van gewasbescherming en kunstmest, of is het de hoogste tijd om in West-Friesland onze vruchtbare gronden optimaal te benutten voor hoogwaardig en betaalbaar voedsel?

Wanneer Vrijdag 17 november 2023
Hoe laat Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Waar Het Vereenigingsgebouw, Hoofdstraat 206 te Bovenkarspel

Programma

  • 20.00 uur - Opening door Andrea van Langen, Eerste Kamerlid voor de BBB en inwoner van Andijk.
  • 20.10 uur - Piet Zwaan, neemt ons mee door 600 jaar geschiedenis van polder Het Grootslag tot aan de mogelijke toekomstige ontwikkelingen.
  • 21.00 uur - Pauze
  • 21.10 uur - Pieter Vlaar van Vertify bespreekt de integrale gewasaanpak (ICM) per teelt. Een brede benadering die de nadruk legt op duurzame en efficiënte teeltsystemen.
  • 21.30 uur - Nico Verduin, voorzitter van LTO Noord regio West, belicht de toekomst van de agrarische sector en deelt zijn inzichten over de rol van onze land- en tuinbouw in de wereld, Europa, Nederland en onze regio.
  • 21.50 uur - Vraag- en antwoordsessie met alle sprekers.
  • 22.15 uur - Conclusie van de avond en afsluiting door Trude Buysman, voorzitter LTO Noord West-Friesland.

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Aanmelding symposium