LTO roept leden op te reageren op plannen defensielocaties

  • LTO Noord
  • Flevoland

LTO Noord is momenteel druk bezig met het opstellen van een gezamenlijke zienswijze met betrekking tot de nieuwe voorgestelde defensielocaties, en andere plannen van Defensie. Ons standpunt richt zich op het behoud van landbouwgrond en roept Defensie op te investeren in bestaand vastgoed.

flevoland-01

Wij roepen onze leden op om zelf ook een zienswijze in te dienen indien de voorgestelde plannen hun belangen raken. Via de website van Defensie kun je een zienswijze indienen of een vraag stellen. Een zienswijze is een officiële reactie op een plan of besluit dat de overheid overweegt te nemen. Op deze manier kun je je mening geven over zaken die invloed hebben op jouw leefomgeving of gemeenschap. Je hebt de mogelijkheid om jouw perspectief op het voorstel te delen en je zorgen, suggesties of bedenkingen kenbaar te maken.

In het geval van het Defensieplan kun je bijvoorbeeld vanuit jouw persoonlijke visie aangeven waarom het plan ongeschikt is. Denk hierbij aan mogelijke schade aan jouw bedrijf, bezwaren tegen de voorgestelde locatie vanwege de impact op de lokale gemeenschap, het opofferen van vruchtbare landbouwgrond terwijl er al andere bestaande locaties beschikbaar zijn voor Defensie, of de verstoring van het landschap in Flevoland, enzovoort. Je kunt het betrekken op jouw eigen situatie om de bezwaren te verduidelijken. Iedereen kan een zienswijze (reactie) indienen, dus ook voor je collega-ondernemer of als trotste burger van Flevoland die zo’n groot defensie kantorenpark liever niet in het landelijkgebied van Flevoland ziet.

Je hebt ook de mogelijkheid om Defensie specifieke vragen te stellen die zij beter moeten onderbouwen. Stel je vragen vooral, hopelijk zetten wij zo met z’n alle defensie aan het denken dat een nieuwe kazerne op vruchtbare landbouwgrond geen goed idee is.

Onrustige tijd

Al langere tijd is het onrustig in Flevoland vanwege defensieplannen op diverse locaties. LTO Noord intensiveert haar lobby op dit dossier en heeft nauw contact met politieke vertegenwoordigers. We zetten ons in om de belangen van onze leden te behartigen en houden jullie zo goed als mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij begrijpen dat dit een lastige tijd is, met veel onzekerheid die momenteel heerst. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met ons Informatiecentrum.