Leden LTO Weststellingwerf werden bijgepraat over het thema 'Grip op Arbeid'

  • Weststellingwerf

Ruim veertig leden kwamen naar de jaarlijkse ledenvergadering de afdeling Weststellingwerf van LTO in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard. Daar werd afscheid genomen van voorzitter Frank van Ass.

Frank van Ass kwam in 2016 in het bestuur, met lovende woorden vertelde vicevoorzitter Arjan Schoonhoven wat er in deze periode is gepasseerd. Martin Brandsma werd als nieuw bestuurslid gekozen. 

Na de pauze kreeg spreker Moyna Bierma het woord. Zij is werkzaam bij Bles Dairies als Farm Management Coaching & Optimization. Samen met ondernemers probeert ze via observatie ‘Grip op arbeid’ te krijgen op een bedrijf. Met de steekwoorden observeren, elimineren, combineren, reduceren en simplificeren wordt er gewerkt aan grip op arbeid en zo bij de ondernemer weer ‘rust in de kop’ te krijgen. Tips die meegegeven werden zijn: voorkom bedrijfsblindheid en veranderen begint bij jezelf en doe je samen. “Het kan geen kwaad als iemand anders over je schouder meekijkt en met een frisse, onafhankelijke blik het onzichtbare zichtbaar maakt”, aldus de inleider.

Foto's Lenus van der Broek