Boeren doneren 1200 pakketten vlees aan voedselbanken Drenthe en Groningen

  • Noord-Drenthe
  • Interactie met de samenleving
  • Regio Noord

In Drenthe en Groningen worden vier voedselbanken blij gemaakt met maar liefst 1200 vleespakketten. De actie is ontstaan op initiatief van LTO Noord-afdeling Noord-Drenthe en mede mogelijk gemaakt door donaties van boeren, bedrijven en burgers en de Boerenbox van FC Groningen.

Vorig jaar december heeft LTO Noord-afdeling Noord-Drenthe een actie gestart om geld in te zamelen zodat er vlees kon worden gedoneerd aan de Voedselbank Assen. Bestuurder Jan Arends en initiatiefnemer van deze actie: “We hebben toen al 600 vleespakketten kunnen leveren. De actie was toen zo succesvol dat dit nu een groot vervolg krijgt. De donaties bleven maar binnenstromen en nu kunnen we maar liefst 4 voedselbanken voorzien van vleespakketten. Ik heb zelf naast vleesvee ook een slagerij bij huis en heb ervoor gezorgd dat het vlees vermalen, geportioneerd en verpakt kon worden. 1200 Vleespakketten inpakken is een hele klus.”

De voedselbanken zijn erg blij met de vleespakketten. Wim Oosting, voorzitter van voedselbank Hart van Drenthe: “We zijn afhankelijk van donaties en op deze manier kunnen we onze klanten voorzien van gevarieerd en gezond eten. Volgende week krijgen de eerste mensen het gehakt al mee in het voedselpakket. Het andere vlees doen we eerst nog in de diepvries.”

Erik Emmens, voorzitter LTO Noord-afdeling Noord-Drenthe: "Vers en gezond voedsel is de brandstof van ons dagelijks leven. Met deze maatschappelijke actie willen we mensen die zelf onvoldoende geld hebben voorzien van eerlijk en gezond eten. We willen laten zien dat boeren gezond en lekker eten produceren en oog hebben voor de samenleving.”