Bezoek Tweede Kamerleden en Gedeputeerde Gert Harm Ten Bolscher

  • Noord-Oost Twente

Op vrijdag 8 april heeft afdeling LTO Noord-Oost Twente, een aantal Tweede kamer leden en Overijssels gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher ontvangen in Noord-Deurningen. Op uitnodiging van deze afdeling waren zij te gast bij de familie Kuiper in Noord-Deurningen.

 


Boer'n in Noord-Oost Twente of zelfs boer'n in Natura 2000 gebied. Of als burger tegen een Natura2000 gebied aan wonen. Hoe doe je dat? En hoe ziet je toekomst er dan uit?

Allemaal vraagstukken die vandaag voorbij kwamen. Is het dé oplossing voor stikstof? Bij afdeling Noord-Oost Twente horen betrokken bestuurders die zich hard maken voor alle boeren in Noord-Oost Twente. Deze bestuurders wonen en werken zelf in het gebied en het gesprek ging dan ook ook over eigen ervaringen.

We zijn trots op Twente en dragen dat uit. We willen toekomstperspectief voor de agrariër! .. natuurlijk met een kop koffie en overheerlijk plak krentenbrood. Want gastvrij zijn we ook! Gesproken is er over Naturu2000 en de problematiek die daarbij komt kijken. De biogas van Energiecoöperatie IJskoud , Mineral Valley Twente ... Is het dé toekomst?

Sprekers :
Eric Kleissen van Mineral Valley Twente
Nicole Scholten Linde-Deterink
Erik Kuiper over de biogas van Energiecooperatie IJSkoud
Marieke Hansté van Focus op Leefbaarheid Hezingen

Gasten: Tweede kamer
Caroline van der Plas #BBB
Femke Marije
Roelof Bisschop #SGP
Thom van Campen #VVD
Gert Harm ten Bolscher, de gedeputeerde #landbouw van de Provincie Overijssel