Digitale beveiliging

De digitale dreiging neemt toe, ook bij boerenbedrijven. Wat je kunt aansturen via internet moet je ook goed beveiligen. Daarom wil LTO Noord boeren en tuinders bewust maken van de gevaren en risico’s en welke maatregelen je kunt nemen.

Cybercriminelen hebben vele mogelijkheden om je agrarisch bedrijf stil te leggen. Als je onvoldoende digitaal beveiligd bent, kunnen activisten of criminelen de temperatuur in je kippenstal eenvoudig beïnvloeden, melkrobots herprogrammeren of namens jouw bedrijf bestellingen plaatsen. Wil jij dat digitale risico lopen?

Om agrariërs in Noord-Nederland bewust te maken van de gevaren van cybercrime is er nu een gratis Agro IT scan speciaal voor de agrarische sector beschikbaar. Met deze scan krijg je meer inzicht in de digitale weerbaarheid van je bedrijf. De grootste cyberbedreigingen voor agrarisch ondernemers zijn: Geen backup van systemen, weinig kennis van systemen en slecht geïnformeerde medewerkers. Ook kun je gebruikmaken van een gratis advies door een adviseur van de MKB Cyber Campus in Leeuwarden. Of neem contact op met MKB Cyber Campus voor advies via de Helpdesk of telefonisch via 06 38 64 03 75

 

Dit komt voort uit een samenwerkingsverband opgericht bestaande uit LTO Noord, ROC Friese Poort, ROC Friesland College en de MKB Cyber Campus.

Agro IT Scan

Er is een uitgebreide Agro IT scan speciaal voor de agrarische sector beschikbaar. Met deze scan krijg je meer inzicht in de digitale weerbaarheid van uw bedrijf. Na afronding van de vragenlijst ontvang je via de mail een beknopt rapport met aanbevelingen om je computersysteem digitaal veilig te maken en te houden. Bovendien kun je gebruikmaken van een gratis advies van een adviseur van de MKB Cyber Campus in Leeuwarden.

kalveren-45

Bewustwording cyberweerbaarheid

Wat je kunt aansturen via het internet, moet je ook goed beveiligen. Want ook een boerenbedrijf kan slachtoffer worden van hackers. Dit staat bij weinig agrarisch ondernemers hoog op de agenda, terwijl de digitale dreiging toeneemt. Je kunt zelf maatregelen treffen door je IT- omgeving goed te beveiligen. Cyberweerbaarheid is dus geen randzaak maar een onderdeel van de basis van je bedrijf.

kalveren-123

Dreigingen nemen toe

De samenleving is volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Vrijwel alle vitale processen en diensten zijn volledig afhankelijk van ICT. Dreigingen op het gebied van informatieveiligheid nemen alsmaar toe en de eisen met betrekking tot beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid worden steeds strenger.

16B9723

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal.