|||

Noord-Holland

De agrarische sector is beeldbepalend in Noord-Holland. Ruim 5000 agrarische bedrijven zijn actief op circa 60 procent van het totale grondgebied van de provincie. Ondanks dat de provincie onderdeel uitmaakt van de Randstad, en er sprake is van dichtbevolkte gebieden met concentraties van bedrijventerreinen en infrastructuur, vormt de agribusiness het kloppend hart van de provincie. 

De agrisector genereert een toegevoegde waarde van ruim € 7,0 miljard en biedt werk aan ruim 100.000 mensen. Met de aanwezigheid van de Greenports Aalsmeer en Noord-Holland Noord en vrijwel alle agrarische sectoren is Noord-Holland een ‘proeftuin’ voor Nederland en een koploper op het gebied van innovaties. Met een decor van bloembollenvelden, akkerbouw- en weidegebieden en een vooruitstrevende glastuinbouwsector vormt de agrarische sector een uniek visitekaartje voor de provincie.

Persoon vrouw

Vacature: voorzitter Noord-Holland

Neem contact op

De oogst van west:
Resultaten update 2020

Dagelijks zijn wij voor jou als lid aan het werk, zichtbaar en onzichtbaar. De voornaamste resultaten, inzet en activiteiten van LTO Noord regio West tot nu toe, lees je in 'De Oogst van West'.

Lees meer

Sluit u aan bij het LTO Noord netwerk en word nu lid

Meer informatie over het lidmaatschap? Neem vrijblijvend contact met ons op.