Nieuw arbeidsmarktplatform en campagne Beter Uitzicht moet werknemers naar de sector trekken

  • Ondernemerschap
  • Ondernemerschap Werkgeverschap en Onderwijs

Werk in de land- en tuinbouw is werk dat ertoe doet. Op mooie locaties en met veel vrijheid. In verbinding met de natuur, de seizoenen, planten en dieren. Het nieuwe arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht laat dit zien.

Beter Uitzicht laat dit zien aan potentiële werknemers en enthousiasmeert hen om de overstap te maken. Vanaf vandaag gaat Beter Uitzicht live. Als werkgever kun je hier gratis vacatures plaatsen.

Het arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht is een samenwerking tussen alle verschillende sectoren binnen de land- en tuinbouw. Volgens Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en onderwijs van LTO, is het belangrijk dat alle sectoren zijn verbonden aan dit platform. ‘Samen hebben we een sterker verhaal en meer verleidingskracht om werknemers naar onze sector te trekken.’

Gratis vacatures plaatsen

Met het platform Beter Uitzicht willen de LTO-organisaties werkgevers helpen om nieuwe werknemers van buiten de eigen sector aan te trekken. Door het werkgeversimago te verbeteren en door werkgevers de mogelijkheid te geven om vacatures te plaatsen. Alle werkgevers in de primaire sector kunnen hier gratis gebruik van maken. Groot voordeel voor jou als werkgever, is dat vacatures als extra service worden doorgeplaatst naar relevante andere vacaturesites zoals Indeed, dus een plaatsing op Beter Uitzicht scheelt je dubbel werk. Het systeem is ook heel geschikt voor werkgevers die nog weinig ervaring hebben met vacaturesystemen.

Eric Douma ziet daarnaast ook een gezamenlijk belang. ‘Naast dat we individuele werkgevers willen ondersteunen, is de gezamenlijke vacaturebank ook een boodschap dat we een sector zijn die werknemers zoekt. Op dit moment verwijzen partijen als het UWV bijvoorbeeld nauwelijks door naar vacatures in onze sector, omdat zij gewoonweg geen beeld hebben van welke vacatures er zijn. Dat willen we veranderen.’ 

Campagne

Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van zij-instromers die de overstap naar onze sector al maakten, een overzicht van de verschillende beroepen en via een keuzehulp worden ze op weggeholpen naar passende functies en vacatures. Ook kunnen ze informatie over de verschillende deelsectoren bekijken.

Volgende week start een doorlopende advertentiecampagne via social media en fysieke reclamemasten om werkende Nederlanders naar het platform te trekken. Hierdoor zijn er gegarandeerd bezoekers die de vacatures bekijken. Werkgevers vinden alle informatie op deze pagina.

Het platform en de campagne worden gefinancierd vanuit Colland Arbeidsmarkt en LTO Noord. Het project is een samenwerking tussen LTO Noord en de andere LTO-organisaties en vaktechnische organisaties. Aan de totstandkoming van het platform heeft een klankbordgroep met vertegenwoordigers uit alle sectoren meegewerkt.