Multifunctionele landbouw

Ons standpunt is om met LTO MFL de sector Multifunctionele landbouw sector meer collectief te organiseren en zichtbaar te maken bij beleidsmakers.

fruitteler-4

Ons standpunt is om met LTO MFL de sector Multifunctionele landbouw sector meer collectief te organiseren en zichtbaar te maken bij beleidsmakers.

Multifunctionele landbouw is van alle markten thuis. Van huisverkoop, kinderopvang of zorglandbouw tot het organiseren van boerengolf of een boerenvergaderlocatie. Boeren en tuinders richten zich steeds vaker op nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden om de ondernemen te versterken en voor te bereiden op de toekomst. Naast de primaire agrarische activiteiten worden daarom andere activiteiten opgestart. De hoofdsectoren onder multifunctionele landbouw:   

  • Agrarische kinderopvang 
  • Agrotoerisme  
  • Agrarisch natuur beheer 
  • Boerderijeducatie 
  • Huisverkoop 
  • Zorglandbouw 

Voor veel ondernemers zijn deze activiteiten een belangrijke pijler binnen het bedrijf die bijdraagt aan het bedrijfsresultaat en het leggen van een verbinding tussen de stad en het platteland. 

Recreëren en overnachten bij onze boeren en tuinders

Hieronder vind je een overzichtskaart van onze boeren en tuinders met een toerisme- of recreatietak in de 9 provincies van LTO Noord. Zo kun je eenvoudig zien op welke boerderijen je terecht kunt voor een rustgevende vakantie in eigen land. Ook dagrecreatie is in deze lijst terug te vinden. Geen vakantie, maar wel zin in een rustig of juist actief, leerzaam en gezellig dagje op de boerderij? Bekijk dan snel het aanbod op de kaart.

  

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Wij zijn er voor al je vragen! Neem contact met ons op.