Kritiek op verkeersmaatregelen Deltazijde in Blaricum

  • Zuidelijk Flevoland
  • Gooi, Vecht en Amstelstreek

LTO Noord Zuidelijk Flevoland heeft kritiek op het verkeersbesluit van gemeente Blaricum rondom ‘Deltazijde Blaricum'. De maatregelen, genomen door het College, hebben aanzienlijke gevolgen voor boeren en ondernemers die de Stichtseweg gebruiken voor hun dagelijkse landbouwactiviteiten.

16B5839

De discussie rondom de verkeerssituatie bij Stichtseweg en Deltazijde is al geruime tijd gaande, waarbij historisch gezien deze weg deel uitmaakt van de landbouwroute van Blaricum/Eemnes naar de provincie Flevoland en vice versa. LTO Noord betreurt het gebrek aan communicatie van de gemeente naar nieuwe bewoners en ondernemers over de landbouwroute tijdens de gebiedsontwikkeling Blaricummermeent, de gemeente heeft ook erkend dat dit is nagelaten.

Cor van Schie van afdeling LTO Noord Zuidelijk Flevoland: “Wij vinden het verkeersbesluit onvoldoende doordacht en verzoeken dan ook het College om de maatregelen terug te draaien. We nodigen het College uit voor overleg met ons om gezamenlijk passende oplossingen te vinden.”

Slingerremmers en tijdsvensters

In het bezwaarschrift worden diverse kritiekpunten benadrukt. Het verkeersbesluit plaatst borden met een geslotenverklaring tussen 22:00 – 07:00 uur en voegt 'slingerremmers' toe op Deltazijde, wat de agrarische sector belemmert. Wij benadrukken dat landbouwactiviteiten niet gebonden zijn aan klokken of kalenders, maar afhankelijk zijn van weersomstandigheden en personele capaciteit. De bezwaren richten zich ook op de 'slingerremmers', die de weg verder versmallen en schade aan trottoirs en materieel veroorzaken. 

Van Schie sluit af: “In plaats van symboolmaatregelen stellen wij voor om serieus te overwegen een nieuwe landbouwweg aan te leggen, gebruikmakend van de reeds gereserveerde strook naast de Stichtse Brug. We zijn bang dat dit het begin kan zijn van meer maatregelen die de landbouwroute bemoeilijken, terwijl deze route cruciaal is voor de toegang tot percelen.”