Zon op Dak Drenthe

Het in kaart brengen van technische, financiële, sociale en economische knelpunten voor agrarisch ondernemers om hun bedrijf te verduurzamen met behulp van duurzame energie.

Over dit project

In het project 'Gebiedsaanpak Verduurzaming op het agrarisch erf in Drenthe' (Zon op Dak Drenthe 2023 - 2024) helpen we agrarische ondernemers in Drenthe met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering met behulp van duurzame energie. Denk aan het opwekken van duurzame energie met zonnepanelen, een windmolen of mestvergisting. Het in kaart brengen van slimme maatregelen om energie te besparen is ook een optie.

Heb jij interesse in het verduurzamen van jouw bedrijfsvoering? Meld je dan aan via deze link.

Adviestraject

Tijdens het adviestraject gaan we het volgende doen:

  1. Quick Scan per bedrijfslocatie, waarbij middels een inventarisatie de mogelijkheden in beeld gebracht worden;
  2. Adviesrapportage aan de hand van het bedrijfsbezoek. Hierin worden ook financiële uitkomsten beschreven, zoals: kosten, opbrengsten en terugverdientijd;
  3. Loketfunctie achteraf, waarbij LTO Noord nadien ook bereikbaar is voor ontzorging en informatie om een geslaagde investering in duurzame energie te realiseren.

Voor (verdere) vragen over duurzame energie

 

Is jouw bedrijf gevestigd in Drenthe en wil je zelf aan de slag met duurzame energie? Heb je een vraag over bijvoorbeeld het beoordelen van de offertes, de haalbaarheid, regelgeving of de financiering? Wil je weten of een batterij of zonneboiler uit kan? Of wil je weten hoeveel zonnepanelen nog op de aansluiting kunnen? Wij kunnen je verder op weg helpen. Neem gerust contact op met projectleider Rients Hijma via: rhijma@ltonoord.nl of 0614874392 

Partners

Tijdens dit project werkt LTO Noord samen met Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Tynaarlo en Gemeente Noordenveld, Gemeente Coevorden, Gemeente Hoogeveen en Gemeente De Wolden.

Voor agrarische ondernemers

Ondersteuning van agrarische ondernemers bij de verduurzaming van hun bedrijfsvoering

vollegrondsgroenteteelt-132

Statement voor agrarische ondernemers

Het doel is maximale benutting van agrarische daken voor de opwek van zonne-energie in 2030.

vollegrondsgroenteteelt-105

Voor de sector

Duurzame innovatie draagt bij aan een goed imago van de sector.

vollegrondsgroenteteelt-135

Het zijn onze mensen die het mogelijk maken

Wij verbinden onze leden met consumenten en burgers, met de politiek, met partners. Dat doen we allemaal, voor ons allemaal. 

Wouter Veefkind

Programmamanager en Projectleider Klimaat en Energie

Doe mee aan dit project en schrijf je in