Webinar agroforestry in Drenthe

  • Notenteelt en agroforestry
  • Toekomstgericht ondernemerschap
  • Regio Noord
  • Regio Oost
  • Drenthe
  • Groningen
  • Friesland

Wist je dat bomenteelt in combinatie met veehouderij van oudsher veel voorkwam in Drenthe? Hoe is dat nu? En wat kun jij doen met houtachtige gewassen op je bedrijf? Ontdek de voordelen van toen die nog steeds gelden tijdens het agroforestry webinar op 2 november.

Met agroforestry bedoelen we een landbouwsysteem waarbij bomen en struiken worden geïntegreerd in de agrarische bedrijfsvoering. Houtwallen- en singels werkten vroeger als veekering in Drenthe, maar ook voor de houtoogst. In de loop van de tijd is de functie van agroforestry zoals we het nu noemen verloren gegaan. Ook overheid staat niet altijd welwillend tegenover agroforestry en/of notenteelt. Terwijl het tegenwoordig steeds vaker wordt genoemd als duurzame en innovatieve vorm die een positieve bijdrage levert aan biodiversiteit, klimaat en de aantrekkelijkheid van het landschap. Het biedt dus zeker kansen! 

Ben je nieuwsgierig of agroforestry wat voor jou kan zijn? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn met bomenteelt binnen provincie Drenthe? Sluit je dan aan bij het webinar op woensdagavond 2 november om 20.00 uur. Extra interessant is het dat melkveehouder Joni Santing uit Ruinerwold zijn ervaringen met agroforestry op zijn bedrijf met ons deelt!

Datum: woensdag 2 november
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Online, aanmeldlink ontvang je een dag voor de online bijeenkomst

Programma 2 november

20.00 uur Opening en welkom

Introductie op agroforestry in de melkveehouderij, Michaela van Leeuwen LTO Noord            
Ervaringen met agroforestry en melkveehouderij, Joni Santing uit Ruinerwold
Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit, Heleen van Kernebeek WUR

21.30 uur  Afsluiting

Aanmelden

Leer meer en kijk mee met het webinar. Graag uiterlijk 1 november aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. 

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Agroforestry in Drenthe webinar 2 november