Ondernemersbijeenkomst Paardenhouderij op 28 april in Vogelenzang

  • Regio West
  • Zuid-Holland
  • Paardenhouderij

De eerste ondernemersbijeenkomsten, georganiseerd door LTO Noord en de vakgroep Paardenhouderij, hebben plaatsgevonden. We kijken terug op succesvolle avonden met veel interactie!

Ook in regio West staat er nog een ondernemersbijeenkomst op de planning. Op donderdag 28 april zijn wij welkom bij Stal ’s-Gravenweg in Vogelenzang. 

Stal ’s-Gravenweg ligt op een prachtige locatie midden in de natuur, tegen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het bedrijf is al 300 jaar in de familie en wordt op dit moment gerund door Rutger van der Peet en zijn vrouw die zich de laatste jaren vooral hebben gericht op het vergroten van het welzijn door groepshuisvesting. Op dit moment heeft Stal ’s-Gravenweg 56 individuele boxen en zo’n 100 paarden in de groepshuisvesting lopen. De groepshuisvesting hebben zij in vijf groepen verdeeld die ieder hun eigen groepsstal hebben waar ze in kunnen liggen en een stuk zand waar ze op kunnen lopen. Daarnaast beschikt de accommodatie over goed onderhouden faciliteiten zoals een 20 x 40 binnenbak, een 20 x 60 buitenbaan met eb- en vloedbodem en drie longeerbanen.

Eelco Bos, beleidsmedewerker gebiedsgerichte aanpak en stikstof bij LTO Noord, zal een presentatie houden over ‘Stikstofwetgeving en -beleid voor de Paardenhouderij’. Eelco Bos geeft een toelichting op de provinciale en landelijke situatie wat betreft de gebiedsgerichte aanpak rondom Natura 2000-gebieden en de stikstofaanpak in het algemeen. Waar moet je aan denken voor de toekomst qua stikstofvergunning en wat speelt er op provinciaal niveau? Welke bedreigingen of kansen schuilen er voor de paardenhouderij in de stikstofproblematiek?

Datum Donderdag 28 april 2022
Aanvang Inloop vanaf 19:30 uur
Locatie Stal ’s-Gravenweg, Vogelenzangseweg 164, Vogelenzang

Natuurlijk zijn ook collega’s of bekenden van harte welkom! Voor niet-leden vragen wij een kleine bijdrage van 10 euro.

Aanmelden

Graag uw aanmelding via https://www.ltonoord.nl/ondernemersbijeenkomsten