Vechtdal: ga mee met de bus langs watermaatregelen

 • Regio Deal Zwolle
 • Bewust omgaan met biodiversiteit, energie en kringlopen
 • Overijssel
 • Vechtdal
 • Zuid-West Drenthe

Op 11 oktober organiseren we in het Vechtdal een rondleiding op twee locaties waar agrarische ondernemers maatregelen treffen op het gebied van waterbeheersing.

waterbeheer-01

In Zuidwolde demonstreert een veehouder hoe hij het waterpeil reguleert op zijn percelen. In Stegeren bekijken we robuuste watersystemen van regelbare stuwen en drainage. De rondleiding vindt plaats in de vorm van een busrit, de ‘Waterkaravaan’. Deze excursie wordt georganiseerd door LTO Noord vanuit het project ‘Regio Deal Zwolle’ en wordt mede mogelijk gemaakt door het ‘Deltaplan Agrarisch Waterbeheer’.

Doelen van deze Waterkaravaan

In Zuidwolde zijn we te gast op het bedrijf van Nico Neppelenbroek. Hij wil jullie laten zien hoe hij het waterpeil stuurt op zijn percelen. Ook gaan we naar de bedrijven van Gerald Hemstede en Albert Spoelman in Stegeren, waar we een demonstratie krijgen over robuuste watersystemen van regelbare stuwen en drainage. 

Met behulp van deze Waterkaravaan willen we jullie informeren over mogelijkheden om jullie percelen begaanbaar te houden met minimale beregening. Gezien de toenemende kans op weersextremen kunnen de getoonde maatregelen een welkome aanvulling zijn op het bedrijf. Tijdens deze dag laten we niet alleen praktijkvoorbeelden zien, we delen ook informatie over regelingen en subsidies. 

Ook is er in de bus gelegenheid om verbinding te zoeken en te netwerken met collega-ondernemers en betrokken gebiedspartners. Lunch wordt geregeld; koffie, thee en koek wordt verzorgd!

Programma

 • Datum en tijd: 11/10/2022, 09:30 uur – 16:30 uur
 • Opstappunt 1: 09:30 uur - Carpoolplaats Lichtmis
 • Opstappunt 2: 10:00 uur - Carpoolplaats Dedemsvaart
 • Bezoek locatie 1: 10:15 uur - Nico Neppelenbroek, De Slagenweg 15, Zuidwolde
 • Bezoek locatie 2: 13:30 uur - Gerald Hemstede, Coevorderweg 45, Stegeren
 • Vertrek van de bus: 15:45 uur - Carpoolplaatsen Dedemsvaart & Lichtmis retour

Omdat iedereen verspreid in het gebied woont geven we de mogelijkheid om op te stappen op één van de twee opstappunten. De bus zal na afloop van het bezoek dezelfde route omgekeerd retour afleggen.

Over DAW

In het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) werken boeren en tuinders aan schoon en voldoende water en een betere bodem. Zij nemen vrijwillig maatregelen op hun eigen bedrijf of doen mee in een van de 500 projecten om meer kennis op te doen. Denk aan projecten rond verdroging, vernatting of het verbeteren van schoon grond- en oppervlaktewater. 

Over RDZ

Regio Deal Regio Zwolle (het overkoepelende programma, niet het LTO Noord project) is een investeringsprogramma om de brede welvaart in Regio Zwolle te versterken. Rijk en regio investeren bijna 90 miljoen euro in achttien projecten, hiermee wordt de regio als sociale, circulaire, innovatieve en klimaatbestendige groeiregio versterkt. 

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan via het onderstaande formulier!

Voor vragen kun je projectleider Henk Lok benaderen op hlok@ltonoord.nl of 0651571607.

Deelname met eigen vervoer is ook mogelijk, deze optie kun je selecteren in het formulier. Echter, wij bevelen deelname aan de busrit van harte aan, vanwege onderlinge verbinding!

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Aanmeldformulier Waterkaravaan 11 oktober