BioBoeren opende deuren voor 200 wandelaars

  • Interactie met de samenleving
  • Regio Oost

Zaterdag 18 september vond de eerste editie van de BioBoer Tour rondom Barneveld plaats. Vier biologische boeren stelden hun bedrijf tussen 10.00 en 12.00 uur open.

Zo’n 200 wandelaars maakten kennis met biologische kalveren, koeien, kippen en geiten. Vanuit het servicepunt Interactie met de samenleving, waren wij er een klein beetje bij met onze duurzame BoerenBuren koffie/ijsbekers.

De wandelaars begonnen op het familiebedrijf van Van Beek. Onder het genot van een bakje koffie werden de melkkoeien en kleine kalfjes aandachtig bekeken. Hierna ging de wandeling echt van start richting het geitenbedrijf van de familie Bouw, waar de geiten klaar stonden om massaal geaaid te worden. Ook was er de mogelijkheid om een lekker stukje kaas te proeven en gingen de wandelaars met ijs van biologische geitenmelk in de hand, op weg naar de legkippen.

Bij het bedrijf van de familie Verschuur gaf boer Erik Verschuur een demonstratie hoe de eieren vanuit de stal in de eiertrays terecht komen. Ook hier kregen de wandelaars een biosnackje aangereikt, namelijk een broodje met een gekookt of gebakken eitje. Met een eitje in hun mik zetten de wandelaars de pas erin richting het bedrijf van de familie Boon.

Bij familie Boon werden de staldeuren geopend om een kijkje te nemen bij de biologische kalveren van EcoFields. Ook op het bedrijf van de familie Boon kregen de deelnemers de mogelijkheid om het een en ander te proeven en te kopen. Daarnaast was het mogelijk om deel te nemen aan een prijsvraag die kans gaf op mooi vleespakket.

Het eindpunt van de wandeling was wederom bij bedrijf van familie Van Beek. Hier werden de wandelaars getrakteerd op een lekkere pannenkoek en een goed gevulde goodiebag met allerlei informatie en producten van de bezochte bedrijven. De organisatie kijkt door de vele positieve reacties en het mooie weer, terug op een geslaagde eerste editie van de BioBoer Tour. Na verwachting een evenement wat ook volgend jaar weer zal gaan plaatsvinden, hopelijk kunnen wij ook dan weer zo’n mooi initiatief ondersteunen vanuit 't servicepunt Interactie met de samenleving!