Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie

Boeren en tuinders lanceren vandaag een massale publieksactie. Zij vragen daarmee op een positieve manier aandacht voor het gebrek aan toekomstperspectief dat zij hebben. Door het hele land worden op boerenbedrijven meer dan 2500 spandoeken opgehangen.

Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij voor ons allemaal maken. De actie is een initiatief van LTO Noord.

‘Boeren en tuinders beleven onzekere tijden. Dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben. Maar we laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekker patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders’, aldus LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Spandoeken

Er zijn in totaal 2609 spandoeken door leden en niet-leden van LTO Noord besteld. Op de kaart is te zien waar de spandoeken ongeveer hangen. Er zijn 21 verschillende spandoeken met 21 verschillende jonge boeren en tuinders. Stuk voor stuk laten deze jonge boeren en tuinders zijn welke producten er in de land- en tuinbouw gemaakt worden. ‘Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn. Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij lopen, fietsen of rijden’, aldus boerin en LTO Noord-lid Lieke Kregel.

Zet je spandoek snel neer

Heb je een spandoek besteld en ontvangen? Zet hem dan ook zo snel als mogelijk neer.

Deel foto’s op sociale media en win een drone-opname van jouw bedrijf!

Staat je spandoek? Maak dan een mooie foto en deel deze op social media. Zo help je zelf om de zichtbaarheid van de campagne nog verder te vergroten. Tag ook LTO Noord in je bericht, zodat wij de berichten nog weer verder kunnen delen. Bovendien winnen de inzenders van de drie mooiste foto’s een drone-opname van hun eigen bedrijf!

De spandoeken zijn massaal besteld in alle 9 provincies waar LTO Noord actief is.