Online informatiebijeenkomst kruidenrijk grasland in Utrecht

  • Duurzame landbouw met natuur
  • Utrecht
  • Toekomstgericht ondernemerschap
Datum
Tijden
Locatie
Zoom

Op woensdagavond 9 februari vanaf 20:00 uur organiseren we een online informatiebijeenkomst over kruidenrijk grasland in de provincie Utrecht. Kruidenrijk grasland is onder andere goed voor de bodem, maakt grasland beter bestand tegen droogte, bevordert biodiversiteit en is goed voor de diergezondheid.

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Webinar kruidenrijk grasland

 

 

Tijdens de bijeenkomst hebben we 3 sprekers: Joost van der Kroon, Peter Takens en Kirsten Snels.

Joost van der Kroon (Adviseur bodem en natuurinclusieve landbouw) vertelt over de verschillende bodemtypes in de provincie Utrecht en de kruidenmengsels die bij deze bodems passen. Ook geeft hij tips over de bodemanalyse en geeft hij aan waar je op moet letten wanneer je succesvol kruiden wilt in- of doorzaaien.

Peter Takens (Kringlooplandbouw Advies) vertelt welke aanpassingen in je management nodig zijn om succesvol kruidenrijk grasland te kunnen behouden. Wanneer en hoe kunnen de koeien nog naar buiten? Wat is het maai- en bemestingsadvies? Dit zijn een paar vragen die Peter beantwoordt.

Kirsten Snels (LTO Noord) vertelt meer over het project ‘Duurzame bedrijfsplannen’, waarin ze o.a. in samenwerking met Joost van der Kroon advies geeft over bodem, biodiversiteit en kruidenrijk grasland op het bedrijf.

Toegankelijk voor zowel leden van LTO Noord als niet-leden!