Ben jij melkveehouder en trots op jouw kruidenrijk grasland?

  • Biodiversiteit

Dan zoeken we jou! Vanuit LTO Noord werken wij, in het belang van onze leden, aan het leuk en makkelijk maken van meer biodiversiteit die bijdraagt aan het bedrijf. Een logische eerste stap is de inzaai van kruidenrijk grasland.

Grazende koe

Kruidenrijk grasland heeft meerdere voordelen. Door een diepere beworteling van sommige kruiden kan de bodem meer water vasthouden, De vlinderbloemigen in het grasland binden stikstof uit de lucht. Het gras wordt smakelijker en kruidenrijk grasland draagt bij aan een goed imago van de melkveehouderij.

Met onze campagne Allemaal Kruidenrijk willen we zoveel mogelijk van onze melkveehouders inspireren om met graskruidenmengsels aan de slag te gaan. Dit doen we onder andere door het delen van ervaringen van melkveehouders. 

Wat zijn volgens jou de voordelen van kruidenrijk grasland? Wil je hier graag meer over vertellen en collega-melkveehouders inspireren? Dan zoeken wij jou! Stuur een e-mail met je gegevens naar: allemaalkruidenrijk@ltonoord.nl, dan nemen wij contact met jou op om samen een korte video te maken. Natuurlijk wordt je inzet beloond met een toepasselijk cadeau.

Nog geen ervaring met kruidenrijk grasland?

Heb jij nog geen kruidenrijk grasland liggen, maar wil je hier wel mee aan de slag? Bestel dan met korting een graskruidenmengsel via www.1001ha.nl. Als jouw gemeente er niet bijstaat, stuur dan een mail naar allemaalkruidenrijk@ltonoord.nl. Dan kijken wij samen met jouw afdelingsbestuur of we subsidie kunnen regelen in jouw gemeente.