|||

Biologische landbouw

De groeiende vraag naar biologische producten biedt perspectief voor boeren en tuinders om de overstap te maken naar biologische productiesystemen. Ook biedt dit perspectief voor groei van bestaande biologische bedrijven.

In de biologische landbouw spelen regelmatig dezelfde vraagstukken als bij de niet-biologische productiewijze. Daarom liggen er veel inhoudelijke dwarsverbanden met de andere sectorale vakgroepen. In de biologische sector zijn er veel zelfstandige sectorale en regionale verenigingen. Binnen de biologische sector is ervoor gekozen al deze partijen te verenigen in het Biohuis.

LTO is één van de grote partijen binnen het Biohuis. Vanuit LTO besteden we specifieke aandacht aan het verbinden van biologische productie en de gangbare landbouw. Bij de LTO-organisaties zijn ongeveer 500 biologische boeren aangesloten. De vakgroep draagt bij aan een duurzaam bestaan van de biologische sector door middel van het scheppen ruimte voor ondernemerschap van voorwaarden voor een goede afzet van de biologische producten.

Contact

Leden Contact Centrum Zwartewaterallee 14 8031 DX Zwolle
E-mail adres
info@ltonoord.nl
Telefoon nummer
088 - 888 66 66  (kies optie 2)

Sluit u aan bij het LTO Noord netwerk en word nu lid

Meer informatie over het lidmaatschap? Neem vrijblijvend contact met ons op.